Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Pennunostajalle

Missä voin nähdä rodun edustajia?

Jos haluat tutustua rotuun, voit ottaa yhteyttä yhdistyksemme jäsensihteeriin sihteeri.sakate@gmail.com / Lotta Kotkasaari

◊ PENNUNHANKKIJAN ETIKETTI ◊

 

1. Tutustu rotuihin netistä ja kirjallisuudesta. Käy tapaamassa erirotuisia koiria ja juttele omistajien kanssa. Tutustu siihen, mitä koiran omistaminen edellyttää. Mieti, onko elämäntilanteesi sellainen, että sinulla on aikaa koiralle.


2. Kun olet tehnyt päätöksen koiran hankkimisesta, tee lista, mitä toivot pennulta ja kasvattajalta.


3. Ota yhteyttä kasvattajaa soittamalla tai sähköpostilla ja kerro toiveistasi. Kerro itsestäsi ja perheestäsi sekä olosuhteista, joihin pentu tulisi. Mm. allergiat, koirakokemus, yksinolon pituus ja muut koirat ja lemmikit ovat tärkeitä asioita. Mitä rehellisemmin kerrot tilanteestasi, sitä paremmin kasvattaja osaa valita sinulle sopivan pennun.


4. Pentuja pääsee katsomaan aikaisintaan 4 viikon ikäisinä. Sovi kasvattajan kanssa, milloin voit tulla käymään. Käynnistä pitää aina sopia etukäteen, tulijoita voi olla muitakin. Kasvattaja myös siivoaa mielellään ennen kuin vieraat tulevat, pissaa ja kakkaa kun pentutaloudessa riittää.


5. Muista, että tulet käymään kasvattajan kotiin. Tule, kun on sovittu. Jos myöhästyt, ilmoita.


6. Pentua harkitseva perhe on aina tervetullut, muista tulijoista on sovittava erikseen.


7. Omat lemmikit jäävät kotiin kun pentuja tullaan katsomaan. Aina on olemassa tartuntariski eikä pentujen emä yleensä hyväksy vieraita koiria pentujen lähelle.


8. On kohteliasta kysyä, mihin voi mennä ja mihin ei, kaikki tilat eivät välttämättä ole avoimia vieraille.


9. Pienet pennut eivät jaksa seurustella kovin pitkään. Sopiva käynnin pituus on noin tunti.


10. Pentujen kanssa vaatteet voivat likaantua, ei siis parasta päälle kun menet pentuja katsomaan.


11. Noudata kasvattajan ohjeita pentujen käsittelyssä. Jos lapset nostelevat pentuja varomattomasti, pentu voi pudota ja loukkaantua.


12. Kysy lupa kuvaamiseen.

 

Kun pentukuume iskee, voi halu saada pentu nopeasti olla kova. Ei kuitenkaan kannata rynnätä suin päin ostamaan ensimmäistä eteen sattuvaa pentua.

Koska amerikankarvatonterrierejä ja amerikanrottaterrierejä on monen tyyppisiä ja luonte
isia, kannattaa ensin miettiä millaisen koiran haluaa. Koira tulee olemaan kumppanisi n. 10-15 vuoden ajan, joten kannattaa käyttää aikaa sopivan pennun etsintään.
Jäsenkasvattajamme neuvovat mielellään, vaikka et juuri nyt olisi pentua ottamassakaan. Kerro myös rehellisesti, millaista koiraa olet hakemassa ja millaisiin olosuhteisiin.

Kun sopiva kasvattaja on löytynyt, käy tutustumassa emään ja pentuihin niiden kasvuympäristössä. Kasvattajaa voi myös pyytää näyttämään koirien terveystulokset. Myös yhdistyksen sivuilta löydät koirien terveystuloksia.

Älä osta koiraa epämääräiseltä myyjältä. Pennun on oltava pirteä, puhdas, leikkisä ja sen tulee liikkua normaalisti. Myös rekisteröityjä pentuja saatetaan myydä huonoista oloista.

Tee aina koiran kaupasta virallinen kauppasopimus.