Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Rotu

Amerikankarvatonterrieri (American Hairless Terrier, AHT) on pieni - keskikokoinen, lihaksikas ja rakenteeltaan sopusuhtainen koirarotu. Se voi olla karvaton tai karvallinen. Sen luonne on energinen, utelias ja älykäs. Pieni koko ilman heiveröisyyttä ja terrierimäinen luonne ovat piirteitä, joihin amerikankarvatonterrierissä usein ihastutaan. AHT:t ovat ketteryytensä ja helpon motivoitavuutensa ansiosta sopivia myös erilaisiin koiraharrastuksiin kuten agilityyn. 


Amerikankarvatonterrieri on ystävällinen kumppani, joka tulee pääsääntöisesti hyvin toimeen lasten, toisten koirien ja jopa kissojen kanssa. Amerikankarvatonterrierit nauttivat ihmisen seurasta ja osallistuvat mielellään ihmiskumppaneidensa kaikkiin toimiin. Karvattomana rotuna amerikankarvatonterrieri vaatii suojaa auringolta ja talven kylmiltä ilmoilta.
Amerikankarvatonterrierit rekisteröidään Suomen Kennelliittoon (SKL). Ulkomaiset koirat rekisteröidään Yhdysvaltoihin United Kennel Clubiin (UKC) ja/tai American Kennel Club:iin (AKC).

Rotu ei ole vielä FCI hyväksytty.